Krem pistacjowy: 125 g ricotty 50 ml śmietanki 30% 40 g kremu pistacjowego 50 g białej czekolady + 1 łyżka białej czekolady
Krem z ricotty: 125 g ricotty 15 g cukru pudru 50 ml śmietanki 30% 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto zarobić z wszystkich składników i odstawić na min 2h do lodówki. Po tym czasie rozwałkować bardzo cienko. Wyciąć kółka i zawijać na rurki. Brzegi smarujemy białkiem. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyciągamy na ręcznik papierowy.
Czekamy aż przestygną i nadziewamy przygotowanymi kremami. Ozdabiamy pistacją lub kawałkami czekolady. Krem pistacjowy: Czekoladę ze śmietanką rozpuść, dodaj krem pistacjowy i lekko przestudź. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno. Ricottę wymieszaj z białą czekoladą i pistacją, na koniec wymieszaj z ubitą śmietanką. Przełóż do rękawa cukierniczego.
Krem z ricottą: Ubij śmietankę i wymieszaj z pozostałymi składnikami.