Bułka z parówką

Bułka z parówką

Składniki:

140 g mąki
20 masła
1/2 łyżeczki cukru
2 jajka
60 ml mleka
12 g drożdży
1/2 łyżeczki soli

Dodatkowo:
Jajko
Sezam
Parówka
Keczup
Mozzarella

Przygotowanie:

Drożdże wymieszaj z mlekiem i cukrem. Masło rozpuść. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, rozczyn. Wyrabiamy i pod koniec dodajemy masło. Odstawiamy na ok 1h do wyrastania.

Po tym czasie chwilę wyrabiamy i dzielimy na kawałki. Tworzymy kuleczki i przykrywamy ściereczką na 15 minut. Wałkujemy cieniutkie placki. Nakładamy keczup, parówkę i musztardę.

Przykrywamy ściereczką na ok 10 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy ok 20 minut.

Smacznego 🥰
@malenkakuchnia



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *