140 g mąki 20 masła 1/2 łyżeczki cukru 2 jajka 60 ml mleka 12 g drożdży 1/2 łyżeczki soli
Dodatkowo: Jajko Sezam Parówka Keczup Mozzarella
Przygotowanie:
Drożdże wymieszaj z mlekiem i cukrem. Masło rozpuść. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, rozczyn. Wyrabiamy i pod koniec dodajemy masło. Odstawiamy na ok 1h do wyrastania.
Po tym czasie chwilę wyrabiamy i dzielimy na kawałki. Tworzymy kuleczki i przykrywamy ściereczką na 15 minut. Wałkujemy cieniutkie placki. Nakładamy keczup, parówkę i musztardę.
Przykrywamy ściereczką na ok 10 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem.