Masa: 0,5 kg sera z wiaderka 150 ml śmietanki 2 jajka 1/2 szklanki cukru (szklanka pojemności 250 ml) 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej Sok z 1/2 limonki 1 łyżeczka matcha
Ciasteczka na spód pokruszyć a masło rozpuścić. Gdy lekko przestygnie wymieszać. Wysypać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na ok 30 minut.
Po tym czasie wszystkie składniki poza matchą na masę serową umieścić w misie i wymieszać tylko do połączenia się składników. Przelać połowę do blachy. Pieczemy z blacha wody na dnie piekarnika w 160 stopniach przez 15-20 min.
Potem dodajemy matchę do drugiej połowy ciasta, mieszamy i przelewamy do blachy, a potem pieczemy przez kolejne 40-50 minut. Gdy się upiecze uchylić piekarnik i poczekać do całkowitego wystygnięcia.
Wyciągnąć ciasto z blachy. Udekorować można białą czekoladą i suszonymi płatkami róży.